Thema: Feelings, nothing more than feelings – Gevoelens en psychoanalyse

Op donderdag en vrijdag zijn er parallelsessies. Je kunt ter plekke een keuze maken. Voor de twee workshops dien je je echter tevoren aan te melden. Dit geldt ook voor de rondwandeling door Amsterdam en voor de rondleiding door het Rijksmuseum. Voor aanmelding voor deze activiteiten, klik hier. Voor aanmelding voor de Summer University 2018, klik hier.

 

Klik op de personalia en titels van lezingen voor meer informatie.

 

Kosten:

Inleiding (ma en di):
studenten €50,-
overige geïnteresseerden €125,-

Verdieping (wo t/m vrij):
studenten €80,-
overige geïnteresseerden €175,-

Hele week:
studenten €100,-
overige geïnteresseerden €250,-

lunch, thee & koffie inbegrepen

  • maandag 02-07
    • 09:30
      1h 30'

      Inleiding in de psychoanalyse

      Sacha de Reuver
    • 11:00
      30'

      Koffiepauze

    • 11:30
      1h

      Het kind van vandaag, de patiënt van morgen?

      Marja Rexwinkel
    • 12:30
      1h

      Lunch

    • 13:30
      1h

      To eat or to be eaten – that’s the question – Psychoanalyse en horrorfilms

      Bart Laps
    • 14:30
      15'

      Pauze

    • 14:45
      1h

      Gedaanten van angst – Psychoanalytische overwegingen

      Jos van Mosel
    • 15:45
      30'

      Theepauze

    • 16:15
      1h

      Rouwprocessen in de psychoanalytische praktijk

      Bastiaan van Dongen
    • 17:15
      2h

      Welkomstborrel

  • dinsdag 03-07
    • 09:30
      1h 30'

      Stilte tussen twee stormen….of toch niet? – Over psychoanalyse en psychoanalytische psychotherapie in de latentiefase

      Babette Bijlsma
    • 11:00
      30'

      Koffiepauze

    • 11:30
      1h

      De lat, de bril en de ander – Over laat-adolescentie en jongvolwassenheid

      Jaap van der Staal
    • 12:30
      1h

      Lunch

    • 13:30
      1h

      Sylvia Janson in gesprek met Maasja Ooms over haar documentaire Alicia

      Maasja Ooms, Sylvia Janson
    • 14:30
      15'

      Pauze

    • 14:45
      1h

      Gevoelsverhuizing – Over overdracht en tegenoverdracht

      Wouter Gomperts
    • 15:45
      30'

      Theepauze

    • 16:15
      1h

      Over gevoel bij borderline en narcistische patiënten – Wat voelen zij en wat voel jij?

      Nel Draijer
  • woensdag 04-07
    • 09:30
      1h 30'

      De omarming van de dode ander

      Antonie Ladan
    • 11:00
      30'

      Koffiepauze

    • 11:30
      1h

      Over het vermogen psychische pijn te verdragen

      Rob Wille
    • 12:30
      1h

      Lunch

    • 13:00
      2h

      Rondwandeling door Amsterdam

      Carla van Tatenhove
    • 14:00
      1h

      Rondleiding door het Rijksmuseum

      Ton Stufkens
    • 17:00
      1h

      Informatie over de psychoanalytische opleidingen

    • 18:00
      1h 30'

      Meeting The Analyst

    • 20:00
      2h

      Nabespreking MtA & borrel

  • donderdag 05-07
    • 09:30
      1h 30'

      Parallelsessie: Schaamte: iets om je voor te schamen?

      Suzy Schipper
    • 09:30
      1h 30'

      Parallelsessie: Tussen tederheid en passie – De klinische relevantie van Ferenczi

      Jens De Vleminck
    • 09:30
      1h 15'

      Parallelsessie: Workshop Overdracht en tegenoverdracht

      Famke Kwee
    • 11:00
      30'

      Koffiepauze

    • 11:30
      1h 30'

      Affect, drift, libido. Passie?

      Paul Verhaeghe
    • 12:30
      1h

      Lunch

    • 13:30
      1h

      Bruid in de morgen – Hugo Claus

      Arthur Eaton, Thomas Lamers
    • 14:30
      15'

      Pauze

    • 14:45
      1h

      Psychoanalyse in relatie – hoe de mens gedreven wordt door emoties

      Frans Schalkwijk
    • 15:45
      30'

      Theepauze

    • 16:15
      1h

      Parallelsessie: Als een vrouw moeder wordt – Over moederschap en moedergevoelens

      Maaike Doeven
    • 16:15
      1h

      Parallelsessie: Emotie als magie – Een toegang tot het niet verdrongen onbewuste

      Pieter Niers
    • 16:15
      1h

      Parallelsessie: Discussiegroep

  • vrijdag 06-07
    • 09:30
      1h 30'

      Emotieregulatie in psychoanalytisch perspectief

      Nelleke Nicolai
    • 11:00
      30'

      Koffiepauze

    • 11:15
      1h 15'

      Parallelsessie: Workshop afweer en weerstand

      Cileke Exler
    • 11:30
      1h

      Parallelsessie: L en H: de feiten – Over afgunst in het werk van Klein en Bion

      Jan Cambien
    • 11:30
      1h

      Parallelsessie: De adolescent en het onbehagen in de seksualiteit

      Lut de Rijdt
    • 11:30
      1h

      Parallelsessie: Nelleke Nicolai in gesprek met Geert-Jan Stams over emotieregulatie en gehechtheid

      Geert-Jan Stams, Nelleke Nicolai
    • 12:30
      1h

      Lunch

    • 13:30
      1h

      Tango

      Arjan & Marianne
    • 14:00
      1h

      Psychoanalyse en liefde – Een vooruitziende terugblik

      Marc Hebbrecht
    • 15:00
      2h

      Afscheidswoord & borrel

Dowload de folder

Informele programma

w

Napraten

Dagelijks is er gelegenheid om vanaf 17.00 samen te komen in café De Gaeper. Op vertoon van je badge van de Summer University kun je er ook een eenvoudige maaltijd gebruiken voor slechts €10.

Pin It on Pinterest