Boekbespreking: Psychoanalyse in vogelvlucht – Wouter Gomperts

door | 14 april 2016 | Literatuur | 0 Reacties

Hoe zitten mensen in elkaar? In meer dan honderd jaar heeft de psychoanalyse een antwoord op deze vraag steeds iets anders ingevuld. In een helder en beknopt overzicht, gescherpt aan de ervaring van bijna dertig jaar behandelen en doceren, bespreekt Wouter Gomperts de kernpunten van de psychoanalyse: Wat zijn de psychoanalytische basisconcepten? Welke theorieën gebruiken psychoanalytici? Hoe zien de behandelvormen eruit? Wat is hun indicatie en werkzaamheid?

Psychoanalyse in vogelvlucht is een eerste inleiding voor een ieder die deze vragen ter harte gaan – in het bijzonder psychotherapeuten, psychologen en psychiaters, en degenen die daartoe in opleiding zijn. Het is geschreven in begrijpelijke taal en geïllustreerd met casuïstiek.

Een onontbeerlijk overzicht voor iedereen die zich met inzichtgevende therapie bezig houdt.

– Anna Enquist

Gomperts, W. (2015). Psychoanalyse in vogelvlucht. [Een uitgave van het NPI n.a.v. het afscheid van Wouter Gomperts bij het NPI. Het is voor € 12,50 te bestellen bij het NPI via info@npsai.nl]

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Om het laatste nieuws omtrent de Summer University Psychoanalyse te ontvangen kun je hieronder je e-mailadres registreren.

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Bericht delen

Deel dit bericht met je vrienden!