FAQ


Wanneer vindt de Summer University plaats dit jaar?

De Summer University Psychoanalyse 2023 zal plaatsvinden van 3 t/m 7 juli.


Waar vindt de Summer University plaats?

De Summer University Psychoanalyse wordt georganiseerd op de Universiteit van Amsterdam, Roeterseiland Campus gebouw A (UvA REC-A), Nieuwe Achtergracht 166 in Amsterdam.


Hoe is de week opgebouwd?

Voorheen bestond de Summer University uit een inleidend en een verdiepend deel waarbij het inleidende deel vooral bedoeld was voor mensen die nog geen of weinig kennis gemaakt hadden met de psychoanalyse. Aangezien in de praktijk het onderscheid niet heel goed bleek te maken is die naamgeving veranderd maar zijn de twee delen gehandhaafd. Je kan je nog steeds inschrijven voor de hele week, of voor wie dat teveel is, voor deel I ( maandag en dinsdag) of deel II (woensdag, donderdag, vrijdag). Alle lezingen zijn ook interessant voor mensen die al eerder deelnamen aan de Summer University, daar het thema en het programma ieder jaar vernieuwd worden.


Wat kost deelname?

Het is mogelijk de Summer University in zijn geheel te volgen, maar het is ook mogelijk enkel te kiezen voor deel I of deel II. Als student ( hiermee worden studenten bedoeld van een post middelbare school opleiding) profiteer je van een zeer aantrekkelijke korting. Deel I (ma en di): studenten € 90,- (graag je studentenkaart meenemen), overige geïnteresseerden €180,- Deel II (wo t/m vrij): studenten € 120,-, overige geïnteresseerden € 240,- Hele week: studenten €180,-, overige geïnteresseerden € 360,- Inbegrepen voor de hele week: lezingen, lunch, thee & koffie. Er geldt een supplement voor de film in Crea op dinsdagavond en voor de rondleiding in het Rijksmuseum op woensdagmiddag


Krijgen studenten korting? En wanneer word ik gezien als student?

Ja. Als je studeert aan een Nederlandse of Belgische universiteit of hogeschool. Je dient een studentenkaart te kunnen laten zien. Je krijgt geen korting als je in opleiding bent tot GZ-psycholoog, psychotherapeut of psychiater. Je krijgt evenmin korting als je AIO op de universiteit bent.


Is de Summer University ook geschikt voor psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten en (GZ-)psychologen?

Ja. De sprekers presenteren in hun lezing zowel basale als meer diepgaande theorie. In voorgaande jaren beoordeelden GZ-professionals de Summer University als zeer positief.


Hoe kan ik me aanmelden?

Inschrijven kan via deze website zodra de inschrijving is geopend.


Tot wanneer kan ik gratis annuleren?

Tot 15 april: 90% restitutie
Van 15 april- 1 juni : 50 % restitutie
Na 1 juni: geen restitutie


Kan ik ook één dag deelnemen?

Ja dat kan, maar dat heeft helaas geen invloed op het inschrijfgeld. Je betaalt dus voor Deel I of II of voor de hele week.


Wat houdt Meeting the analyst in?

In een groepje van maximaal 6 personen kun je een bezoek brengen aan een analyticus in zijn of haar spreekkamer. Je hebt de keuze om naar een analyticus te gaan die volwassenen behandelt of naar een analyticus die voornamelijk met kinderen en jeugdigen werkt. Bij kinderen en jeugdigen wordt het spel dat kinderen laten zien gebruikt om hun binnenwereld te begrijpen. Je krijgt de gelegenheid vragen te stellen en met elkaar en met de analyticus in gesprek te gaan, bijvoorbeeld over wat redenen zijn om in analyse te gaan, wat het verschil is tussen een analyse van vijf keer per week en een wekelijkse psychotherapie, hoe het is voor een analyticus om iemand elke dag jarenlang te zien, of kinderen ook zo vaak komen, hoe kinderen in hun spel problematiek naar voren brengen, of ouders ook betrokken worden in de behandeling, wanneer iemand ‘klaar’ is met zijn of haar analyse, hoe het is om op de bank te liggen en de analyticus niet te zien, en hoe het is om achter de bank te zitten. Maar misschien wil je ook even proberen hoe het is om op de bank te liggen en vrij te associëren. Iedereen kan aan dit onderdeel meedoen, ook als je je alleen ingeschreven hebt voor de inleiding op maandag en dinsdag.


Waar kan ik overnachten?

De organisatie van de Summer University kan geen accommodatie bieden. Voor betaalbare mogelijkheden zijn de volgende opties te overwegen: www.thestudenthotel.nlwww.airbnb.nl  of youthhostels zoals www.aivengoyouthhostel.comwww.stayokay.com of www.generatorhostels.com. Je kunt in Amsterdam ook een appartement huren. Wanneer je die deelt met anderen vallen de kosten mee.


Is er accreditatie aangevraagd?

Er is geen accreditatie aangevraagd voor de Summer University Psychoanalyse.