Boekpresentatie op 17 mei: Narsicme

  |  10 mei 2018  |  Literatuur


Boekpresentatie op 17 mei in SPUI25

Ook Sigmund (Peter de Wit) beveelt dit boek aan: youtu.be/8UROb3-s1z8

Hoe zit dat nu eigenlijk? Een vraag die we ons vaak genoeg stellen, maar waar we niet altijd de tijd voor hebben om het uit te zoeken. Elementaire Deeltjes van uitgeverij Amsterdam University Press is een serie handzame inleidingen over diverse actuele onderwerpen en klassieke thema’s, geschreven door dé experts op dit gebied. Dit keer Narcisme door Frans Schalkwijk.

Op 17 mei wordt het Elementaire Deeltje Narcisme om 17.00 uur bij SPUI25 gepresenteerd. Na een korte inleiding over wat narcisme is, wordt Frans Schalkwijk geïnterviewd door Lisa Peters, en daarna kunnen er vragen gesteld worden. Voor meer informatie en aanmelden  klik hier.

In het alledaagse taalgebruik wordt een overmatig met zichzelf tevreden mens al gauw weggezet als narcist. Onze huidige ‘selfie’- maatschappij wordt zelfs narcisme toegedicht. Op een heldere manier wordt uitgelegd dat die opvatting niet klopt. Narcisme is een ernstig psychisch probleem waar iemand erg onder kan lijden, evenals mensen in de omgeving. Dit Elementaire Deeltje is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen.

Uit Narcisme: ‘Mijn doel is de dynamiek van narcisme en het lijden daaronder inzichtelijk te maken; om mensen met narcisme neer te zetten als cliënten die (onwetend) lijden, die deels zelf verantwoordelijk zijn voor het voortduren van dat lijden, maar voor dat lijden ook compassie verdienen.’

Dr. Frans Schalkwijk is psychoanalyticus, psychoanalytisch psychotherapeut en onderzoeker. Hij publiceerde onder andere Emoties bij jongeren. Theorie en diagnostiek van het geweten en Onvolmaakt tevreden. Omgaan met je innerlijke criticus.
De boekpresentatie wordt gemodereerd door Dr. Lisa Peters, psycholoog.