Nieuw boek: Een psychotherapeutische praktijk in 7 premissen en 77 portretten

  |  14 maart 2018  |  Literatuur


Een psychotherapeutische praktijk
in 7 premissen en 77 portretten

Mark Kinet

Over de psychische problemen van mensen en hun behandeling

Mensen kunnen veelsoortige psychische problemen hebben. In de spreekkamer doen ze hierover noodgedwongen hun boekje open.

Binnen een psychoanalytische manier van werken proberen ze daarbij samen met de psychotherapeut te lezen en te begrijpen wat zowel in als tussen de regels geschreven staat. In dit boek wordt duidelijk wat  een psychoanalytisch georiënteerde benadering in werkelijkheid is en wat ze vermag in een psychiatrische en psychotherapeutische praktijk. En dat is veel meer dan vaak wordt gedacht.

Eerst schetst de auteur 7 premissen of uitgangspunten, die de grondslag vormen voor de beschreven praktijkvoering. De 77 portretten die erop volgen zijn uit het leven gegrepen en dan ook zeer herkenbaar. Meteen krijgt de lezer een beeld van wat er op vlak van behandeling gebeurt of niet gebeurt.

Uitdrukkelijk is vakjargon vermeden, zodat het boek ook vlot te lezen valt door iedereen die kennis wil nemen van psychische problemen waarmee mensen te maken kunnen krijgen en van de mogelijkheden die psychotherapie opent.

Over de auteur

Dr. Mark Kinet is psychiater. Hij schreef vele artikelen en boeken. Hij is hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel. Dit boek is nr. 26 in de reeks. Hij is ook bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

Lees meer / bestel

Uitnodiging Boekpresentatie

Op zondag, 18 maart, 11 uur presenteert Mark Kinet zijn nieuwste boek in het café van het Museum Guislain in Gent, samen met prof. dr. Rudi Vermote en met muzikale omlijsting.

Gratis bezoek aan het museum. In samenwerking met Boekhandel Limerick.
Klik hier voor meer informatie.