Nieuwsbrief

Simone Logtenberg  |  21 juni 2024  |  Nieuwsbrieven


Beste allen,

Nog 10 dagen voor de aftrap van de Summer University! De organisatie legt de hand aan de laatste organisatorische zaken, zoals bijvoorbeeld jullie ontvangst en de catering. Ook dit jaar kunnen jullie weer rekenen op een goed verzorgde lunch om bij te komen van de ochtendbijdragen en op te laden voor de rest van de dag. En wederom zijn er voor een minimaal bedrag opnieuw diverse interessante boeken beschikbaar bij de boekentafel.

Wat we nog niet hebben genoemd, is dat we dit jaar na iedere lezing meer tijd hebben ingepland voor de nabespreking. We hopen daarbij op een actieve bijdrage van jullie kant, waarbij het er vooral om gaat dat we met elkaar tot een creatieve uitwisseling komen van associaties, invallen en ook vragen zijn natuurlijk van harte welkom. Daarnaast is de jaarlijks terugkerende ‘Working Through’ en is er zowel op dinsdag en vrijdag een borrel bij het naastgelegen Crea. Genoeg dus om zo met elkaar als groep tot een ‘going on being’ te komen (vrij naar Winnicott).

Na het altijd boeiende onderdeel “Denkbeelden” kun je in beweging komen op de woensdagmiddag. Je kunt je verbeelding laten gaan in de creatieve workshop van John Standaert of je laven aan de prachtige kunstwerken in het Rijksmuseum. Voor iedereen die meer wil weten over de opleiding tot psychoanalyticus is er nog de informatiemiddag van de NPaV. En wil je eens zien hoe een kamer van een analyticus eruitziet, hoe de bank ligt, of hoe het voelt om achter de bank te zitten? Schrijf je in voor ‘Meet the Analyst’, of ‘Meet the Candidate’. (Inschrijven kan in de week van de SU).

Op de donderdag kun je na de twee ochtendlezingen, verzorgd door respectievelijk Evi Verbeke en Jochem Willemsen opnieuw zelf ook aan de slag in een van de parallelsessies, waarin verschillende analyses worden besproken.

En dan is het alweer vrijdag, een dag geheel Engelstalig en in het kader van de ethiek in de psychoanalyse. Hierover zijn jullie in de vorige nieuwsbrief meer uitgebreid geïnformeerd.

Kortom, wij zijn er klaar voor, we hopen jullie ook. En voor wie twijfelt: er is nog plek, er is accreditatie en er zijn nog kamers vrij op camping Zeeburg.

Tot spoedig!

namens de organisatie van de SU, Esther Swart