Nieuwsbrief December 2019

  |  29 december 2019  |  Nieuwsbrieven


Beste Allen,

Het einde van het jaar nadert en het programma voor de volgende editie van de Summer University met het thema Liefde Luistert is nagenoeg rond. Onze verwachting is dat de folder en inschrijving in maart zal starten. Voor wie zo lang niet wil wachten vast een tipje van de sluier opgelicht: Het is een prachtig, rijk gevuld programma met veel mogelijkheden voor klinische ontmoeting en inbreng. Nieuw zijn de interactieve sessies die we ‘working through’ noemen; een psychoanalytische benaming voor het verwerken van hetgeen je tot je genomen hebt (naar Freuds ‘durcharbeiten’), een noodzakelijk proces om het ‘nieuwe’ werkelijk op te kunnen nemen en een innerlijke verandering teweeg te kunnen brengen. Tijdens de SU komen we twee keer bijeen in kleinere groepen om uit te wisselen wat de week en het programma innerlijk teweeg brengt en zo deze ‘working through’ met elkaar te bevorderen. Daarnaast zijn er weer volop culturele uitstapjes, waaronder een ontmoeting met de striptekenaar, vormgever en groots kunstenaar Joost Swarte, en de liefde in zijn werk.

page1image39245504

+ In de reeks psychoanalyse en film wordt in januari de film Cries and Whispers uit 1972 van Ingmar Bergman vertoond in verschillende bioscopen. De film wordt steeds ingeleid door een psychoanalyticus, na afloop is er discussie met de zaal.
Lijdend aan baarmoederhalskanker gaat Agnes haar laatste levensfase in, bijgestaan door de vrome dienstmeid Anna. De twee zussen van Agnes zijn naar het landhuis teruggekeerd voor het aanstaande afscheid. Uit flashbacks blijkt hoe de relaties onderling zijn gaan schuren.

15 januari 2020, 19.30 | Lumière Maastricht

Spreker: Yteke Hettinga, klinisch psychologe/kinder- en adolescentenpsychoanalytica

15 januari 2020, 19.00 | LHC Utrecht

Spreker: Edwin Bouman, psychotherapeut/psychoanalyticus

22 januari 2020, 20.00 | Het Ketelhuis Amsterdam

Spreker: Edwin Bouman, psychotherapeut/psychoanalyticus

29 januari 2020, 19.30 | LUX Nijmegen

Spreker: Yteke Hettinga, klinisch psychologe/kinder- en adolescentenpsychoanalytica

+ Op woensdag 5 februari 2020 is er een voorlichtingsavond over de opleiding tot psychoanalyticus bij de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging ( NPAV). Aanvang 19.30-22.00 uur locatie Valeriusplein 4 te Amsterdam. Verdere informatie vind je in bijgevoegde uitnodiging. Als je enige interesse hebt, aarzel niet om te komen! Overigens is het ook mogelijk om een persoonlijk vrijblijvend en kosteloos informatiegesprek aan te vragen met een psychoanalyticus. Informeer daarvoor bij het secretariaat info@npav.nl of 020-6737389

Tot slot wens ik iedereen namens de organisatie van de Summer University een feestelijk uiteinde en een inspirerend en liefdevol 2020,

Simone Logtenberg,

www.psychoanalysesummer.nl

Download het programma voor de voorlichtingsavond van de NPaV over de opleiding tot psychoanalyticus