Nieuwsbrief februari 2019

  |  25 februari 2019  |  Nieuwsbrieven


Beste Allen,

Het is bijna zover. De inschrijving voor de Summer University 2019 gaat binnenkort van start.

Voor alle nieuwsbrieflezers alvast meer informatie vooraf.  De gehele week van 1 tot en met 5 juli worden we onder de vlag van het thema DE VERBEELDING SPREEKTgetrakteerd op voordrachten van gerenommeerde sprekers en verrast door nieuwe talenten. Dit jaar is er ook uitgebreid de exclusieve mogelijkheid om deel te nemen aan klinische seminars,  mits je al klinisch werkend bent. Voor de niet klinisch werkenden onder ons wordt dat ruimschoots gecompenseerd met een keuze uit workshops waarin kennis gemaakt kan worden met aspecten van het klinische werk. Natuurlijk is er ook weer een uitgebreid cultureel programma waarbij we tot de verbeelding sprekende kunstuitingen in huis halen en de stad ingaan om met een psychoanalytische blik te horen en te luisteren wat de kunst in de stad ons te bieden heeft. Ook aan de vertierzoekende behoeftes is gedacht: bijna dagelijks wordt de dag afgesloten met een borrel en/of pubquiz.

Inschrijving voor deelname aan de Summer University én voor de parallelsessies en culturele activiteiten gebeurt vooraf bij aanmelding via de website en gaat op volgorde van inschrijving. Dus wees er snel bij en reserveer tijdig je plek voor je favoriete workshop. Zodra de inschrijving opent krijgen nieuwsbrieflezers meteen de flyer met het hele programma gemaild.

+          Volgende maand verschijnt in de  psychoanalyse & filmreeks de film FRANTZ. François Ozon, 2016. In de stijlvolle zwart-wit film Frantz rouwt de Duitse Anna om haar verloofde Frantz die als soldaat is omgekomen in Frankrijk ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Maar wie is de mysterieuze Fransman die zijn graf komt bezoeken? En waarom wil hij graag in contact komen met diens ouders? De film draait in vier steden voorafgegaan door een inleiding verzorgd door een psychoanalyticus:     6 maart 2019, 20.00 u: LUX Nijmegen Spreker: Yteke Hettinga, klin. psycholoog, kinder- en adolescentenpsychoanalytica | 13 maart 2019, 19.00 u: LHC Utrecht Spreker: Sacha Marlisa, psychiater, psychoanalytica |20 maart 2019, 19.30 u: Lumière Maastricht Spreker: Veron Dings, klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychoanalytica i.o. | 27 maart 2019, 20.00 u: Het Ketelhuis Amsterdam Spreker: Sacha Marlisa, psychiater, psychoanalytica

+          Op woensdag 27 februari 2019 houdt de NPAV (Nederlandse Psychoanalytische Vereniging) een voorlichtingsavond over de opleiding tot 

PSYCHOANALYTICUS VOOR VOLWASSENEN / EN KINDEREN EN JEUGDIGEN

Locatie: Olympiaplein 4, 1076 AB  Amsterdam               Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Voor het programma en verdere info zie: www.npav.nl

+          Save the Date: De Europese Psychoanalytische Federatie (EPF) organiseert voor de 4ekeer een Europese Psychoanalytische Conferentie speciaal voor Universitair Studenten ( EPCUS)en ook voor recent afgestudeerden. Dit vindt plaats in het EPF House in Brussel van 3 tot en met 5 oktober 2019. Het thema: Fear and Anxiety, psychoanalytic perspectives.  Van vorige deelnemers is vernomen dat het een heel bijzondere ervaring is om met studenten uit heel Europa een zelfde psychoanalytische taal te kunnen delen. Het programma volgt nog.

met psychoanalytische groet, namens de organisatie van de Summer University

Simone Logtenberg