Nieuwsbrief juli 2021

Simone Logtenberg  |  18 juli 2021  |  Nieuwsbrieven


Beste nieuwsbrieflezers,

De liefde heeft zich laten gelden tijdens de eerste hybride SU Psychoanalyse van 5 t/m 9 juli! De liefde fluisterde, luisterde, liet soms zingend, dichtend, beeldend of filmisch van zich horen. Het was ondanks de Covid onzekerheden in de aanloop zowel live als online een goed bezochte week met een enorme diversiteit aan sprekers en voordrachten. Het was voor ons allemaal even wennen, enerzijds hoe we goed in contact konden komen met de grotere groep online deelnemers, anderzijds om met de 41 aanwezigen in de zaal de looproutes binnen de UvA onder de knie te krijgen. Toch lukte het in de loop van de week behoorlijk goed om in onze zaal zowel live als online met elkaar van gedachten te wisselen tijdens de discussiemomenten. De kleinere groep aanwezigen had het voordeel elkaar in alle pauze-momenten en de borrels bij de Groene Olifant ook nader te leren kennen, wat veel gezelligheid bracht. Over het algemeen verliep de online streaming naar behoren, alleen de streaming op woensdagmiddag vanuit Crea  van de voorstelling van Jos de Backer en Katrien Foubert, ‘Liefde in tijden van muzikale consumptie’ bleek, anders dan gepland, technisch niet te lukken, erg jammer en spijtig voor de onliners die ervoor klaar zaten.

Een deel van de sprekers heeft toestemming gegeven de powerpoint presentatie op de website van de SU te zetten zodat de deelnemers de slides nog eens na kunnen lopen. Een aantal PPT’s zijn al beschikbaar gekomen. Je vindt ze onder BLOG- sheets&docs op www.psychoanalysesummer.nl Er worden komende week nog een aantal presentaties bijgeplaatst. Mocht de door jou gezochte presentatie er over een week nog niet bij staan dan heeft de betreffende spreker helaas geen powerpoint gemaakt of deze niet beschikbaar gesteld. Let wel, de presentaties worden ongeveer in oktober 2021 weer verwijderd.

Het gedicht dat tijdens de week door de deelnemers is gemaakt zal binnenkort ook op de website verschijnen.

We zijn erg benieuwd hoe de deelnemers de SU ervaren hebben en zijn heel blij als jullie de per mail ontvangen evaluatieformulieren zouden willen invullen en retourneren ( tenzij je al een papieren versie hebt ingeleverd, hartelijk dank voor deze!).

In september gaan wij weer van start met de voorbereidingen voor de volgende editie van de Summer University Psychoanalyse die gehouden zal worden van 4 t/m 8 juli 2022 op de UvA in Amsterdam. Save the date!

En mocht je tijdens de zomer al zin hebben vooruit te kijken naar de psychoanalytische evenementen  in het najaar:

+            In de collegereeks psychoanalyse start in september weer een nieuw blok: ‘Huidhonger. Over het belang van vastgehouden worden, ‘ door Ester van Dijk.

De overige blokken en meer informatie staan vermeld in bijgaande flyer. Of kijk op www.collegepsychoanalyse.nl

+         Van 30 september tot 2 oktober 2021 wordt de 6e EPCUS ( European Psychoanalytic Conference University Students) in het EPF house in Brussel georganiseerd met het thema ‘Body’. Deze conferentie is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden, een fantastische mogelijkheid om samen met andere Europese studenten kennis te maken, en het thema ‘Body’ vanuit psychoanalytisch perspectief te exploreren. Zie de folder voor meer informatie.

Hartelijke groet, namens de organisatie van de Summer University,

Simone Logtenberg