Nieuwsbrief maart 2024

Simone Logtenberg  |  29 maart 2024  |  Geen categorie, Nieuwsbrieven


Dag allen,

De inschrijving is geopend! Vanaf vandaag kun je je voor twee, drie of voor vijf dagen inschrijven voor de Summer University Psychoanalyse 2024, met als thema Goed Genoeg…..Hoezo?  Zie hiervoor: https://psychoanalysesummer.nl/summer-university-1-5-juli-2024.

Wij van het organiserend comité zijn blij dat nu ook de papieren folder gedrukt gaat worden en de digitale versie van de folder online staat. We hopen van harte dat iedereen die bekend is met de Summer University en deze een warm hart toedraagt, mee wil helpen met de verspreiding van de folders, informatie en enthousiasme en we zo ook dit jaar weer een grote groep geïnteresseerden in de eerste week van Juli op het Roeterseiland kunnen verwelkomen.

Nieuw dit jaar is dat accreditatie aanvragen voor diverse programmaonderdelen. De accreditatie geldt vooralsnog alleen voor de Nederlandse beroepsverenigingen NVvP, NVP en FGzPt. We hopen dat het zo voor de geïnteresseerde collega’s die ook aan accreditatie moeten werken, meer tijd kunnen vinden om de Summer University bij te wonen.

Dat betekent natuurlijk nog steeds dat het programma ook zeer interessant en waardevol is voor de studenten Psychologie en Geneeskunde, dus schroom niet je aan te melden. Nergens vind je in één week zoveel boeiende lezingen en workshops op het gebied van de Psychoanalyse als tijdens de Summer University!

Voor iedereen die van ver komt, en geen groot budget heeft voor de overnachting in Amsterdam, willen we het dit jaar mogelijk maken om bij een collega psychoanalyticus te ‘couchsurfen’. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kun je dit bij de aanmelding aangeven en hopen we een passend plekje voor je te kunnen vinden.

Hou je van kamperen, Camping Zeeburg ligt aan de rand van de stad en water en is met de tram van en naar het Roeterseiland goed te bereiken. Op de camping kun je natuurlijk zelf een tent neerzetten maar er zijn ook chaletjes te huur. Zie voor meer informatie: https://www.campingzeeburg.nl/

Onze collega’s van de denktank zijn inmiddels ook aan het nadenken geslagen over het sociale programma tijdens de Summer University. Mogelijk kunnen jullie een speed-date avond verwachten waarbij je kennis kunt maken en van gedachten kan wisselen met een voor jou onbekende andere-in-de-psychoanalyse-geïnteresseerde…De twee borrels die in de week worden georganiseerd zijn natuurlijk ook bij uitstek om elkaar te leren kennen en na te praten over de dag. Hou vooral ook de Social Media van de Denktank en Summer University in de gaten voor meer info en opwarmertjes..

Tot de volgende nieuwsbrief, waarin we weer wat meer zullen ingaan op het programma en de sprekers!

Hartelijke groet, namens het organiserend comité, Esther Swart