Nieuwsbrief mei 2017

  |  17 mei 2017  |  Nieuwsbrieven


[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”on” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” background_color=”#1e73be”][et_pb_row admin_label=”Rij” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”Titel bericht” title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”below” parallax_effect=”on” parallax_method=”on” text_orientation=”left” text_color=”dark” text_background=”off” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” date_format=”d F Y” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Beste

Er zijn al veel aanmeldingen. Mocht je dat nog niet hebben gedaan: meld je dan snel aan! Heb je gezien dat Arnon Grunberg ook een lezing geeft in het culturele deel van ons programma?

Het Jubileumsymposium van 100 jaar psychoanalyse op 17 juni heeft een mooi en eigentijds thema: Vrijheid van denken. Gastspreker is Joris Luyendijk. Zoals vermeld krijgen studenten die naar het Jubileumsymposium gaan én naar de Summer University fikse korting. Op het Jubileumsymposium 17 juni krijg je een bewijs van deelname aan deze dag. Neem deze mee naar de Summer University, evenals je studentenkaart. Voor alle duidelijkheid: Je bent student als je studeert aan een Nederlandse of Belgische universiteit of hogeschool.

De rondleiding door het Rijksmuseum is inmiddels vol. Graag wijs ik je ook op de rondleiding door Amsterdam op woensdagmiddag. Carla van Tatenhove neemt je mee naar de mooiste plekken in het centrum. Het is bovendien een leuke gelegenheid om andere deelnemers te leren kennen. Maar die gelegenheid is er natuurlijk ook in de pauzes en na afloop van de dag tijdens de borrel in café de Gaeper. In de Gaeper kun je bovendien dagelijks een eenvoudige maaltijd krijgen voor slechts € 10 op vertoon van de badge van de Summer University.

Je kunt de folder van de Summer University downloaden zodat je een handig overzicht hebt van het programma, zie http://pyschosumm.web1.prod.raadhuis.com/summer-university-2017/. Zou je de pdf van de folder op je Facebookpagina willen zetten en willen doorsturen naar mensen voor wie de Summer University ook interessant is? Bedankt! Je kunt ons nu ook vinden op Facebook via https://www.facebook.com/psychoanalysesummer. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Summer University, interessante artikelen over psychoanalyse en interviews met psychoanalytici. Delen wordt erg op prijs gesteld!

Wij zoeken nog een Vlaamse student die de Summer University via Facebook onder de aandacht kan brengen bij Vlaamse studieverenigingen. Heb je interesse, neem dan contact op met Leonie Mak: leoniepaulinemak@gmail.com.

Graag wijs ik je op een recent verschenen boek waarin hoofdstukken van Frans Schalkwijk en van mij. Het is geschreven voor huisartsen en andere hulpverleners in de eerste lijn maar ook interessant voor andere geïnteresseerden, zie http://pyschosumm.web1.prod.raadhuis.com/category/literatuur/.

Sinds kort bestaat in Groningen een leesgroep voor studenten psychologie die zich willen verdiepen in psychoanalyse. Ze kijken ook gezamenlijk naar films die ivm verdieping in psychoanalyse interessant zijn. De voertaal is Engels. Interesse? zie De Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/1574007309570253/?fref=ts en het mailadres is: Psychoanalyse-Groningen@outlook.com

Vorig jaar hebben 11 mensen deelgenomen aan een Summerschool Psychoanalyse in Georgië. Dit jaar kunnen 6 studenten of jonge professionals deelnemen. Voorwaarde is dat je dit jaar of vorige jaren hebt deelgenomen aan onze Summer University. Voor meer info, zie http://pyschosumm.web1.prod.raadhuis.com/category/evenementen/ of neem contact op met mij: sjanson@xs4all.nl.

Hartelijke groet, mede namens Marc, Hansa en Muriel,

Sylvia

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://psychoanalysesummer.nl/wp-content/uploads/2017/05/COVER-Het-onbewuste-consult.pdf” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]