Vooraankondiging EPF (European Psychoanalytical Federation)

  |  22 november 2016  |  Evenementen


[et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”on” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” background_color=”#1e73be”][et_pb_row admin_label=”Rij” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” parallax_2=”off” parallax_method_2=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”Titel bericht” title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”below” parallax_effect=”on” parallax_method=”on” text_orientation=”left” text_color=”dark” text_background=”off” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” date_format=”d F Y”] [/et_pb_post_title][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Het jaarlijkse EPF (European Psychoanalytical Federation) zal van 7-9 april 2017 plaatsvinden in het World Forum te Den Haag. Voor 15 studenten zal gelegenheid geboden worden om een deel van het programma bij te wonen voor € 50 per persoon inclusief welkomstreceptie.
Het NPaV Bestuur en de EPF overleggen  nog over de precieze wijze van aanmelding. We verwachten vanaf 10 december definitieve informatie te geven op deze site.

inleidingen-in-de-lacaniaanse-psychoanalyse-jpgHet boek Inleidingen in de Lacaniaanse psychoanalyse van Joost Demuynck is een aanrader voor al wie psychoanalytisch wil werken.

Joost Demuynck is praktijkvoerend analyticus van de New Lacanian School en lid van de Kring
voor Psychoanalyse en van de World Association of Psychoanalysis. Hij is docent Psychopathologie en gevalsstudies in de Banaba aan de Arteveldehogeschool in Gent en trajectbegeleider in het Wit Huis-De Kade in Brugge.Het boek wil een inzicht bieden in het denken van Lacan, behandelt concepten zoals het symtoom, de interpretatie, de structurele kliniek en de borromeïsche kliniek. Ook de drie dimensies (het symbolische, het reële en het imaginaire), de vrouwelijke genieting, de alledaagse psychose komen aan bod.

Joost Demuynck heeft vooral aandacht voor het laatste onderwijs van Lacan, dat van fundamenteel belang is voor de actuele psychoanalytische praktijken.

Bijzonder is dat de auteur de autismen naar voren schuift als hét paradigma van onze hedendaagse maatschappij, waarin de naam van de vader teloor is gegaan. Iedereen moet precies zoals elk subject met autisme op zoek gaan naar een eigen verknoping van het symbolische, imaginaire en reële, naar een singuliere uitvinding.

Het boek eindigt met enkele concrete gevalsstudies waar de singuliere logica van de casus wordt geïllustreerd.

Het boek kan besteld worden via ACCO in Den Haag. (ISBN 978-94-6292-796-4) https://www.acco.be/nl-be/items/9789462927964/Inleidingen-in-de-lacaniaanse-psychoanalyse.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]